torsdag den 14. februar 2013

Laudrupvine



Efter vi havde afholdt generalforsamling, og jeg som formand for VinSmag havde aflagt årsberetning for 2012, gæstede Ebbe Hansen fra Laudrupvine os til smagning nr. 49

Ebbe er en mand i midt-70'erne, men hvilken humor og indsigt lagde han ikke for dagen. Der var rigtig mange gode snakke og grin denne aften. Og sammen med lækre vine og tapas blev det et arrangement af de bedre. 

Da jeg fortalte min mor om vores gæst, var hendes bemærkning: "Det må bestemt være den Ebbe, som far og jeg kendte i vores yngre dage, når vi besøgte Under Lindetræet for at få en lille anretning efter teaterturen. Han var en sjov og underholdende tjener dengang." Sådan er verden så lille - specielt i Odense.

Cristina Colomer Cava 1907, Penedes, Spanien (6 ud af 10 stjerner)
- Flot af en cava at være. Mousserende vine er (stadig) ikke min smag.
I forbindelse med cavaen fortalte Ebbe, at metaltoppen på cavaproppen har en samlerværdi i Spanien, som frimærker har det i Danmark. En top fra 1842 blev solgt på auktion til 7.200 Euro. 

Backhouse Chardonnay, Sonoma County, Californien (5)
Manjardin Rosé, Navarra, Spanien (7)
Laderas De El Sequé Artadi, Alicante, Spanien (4)

Blue Ring Shiraz/Cabernet, Western Australia, Australien (8)
- Velegnet til jagtmiddag

Degani Cicilio Ripasso, Veneto, Italien (7)

Don PX Vino Dulce Natural, Montilla, Moriles, Spanien (9)
- Særligt kendetegn: Igennem proppen er der trukket en tråd. 
- Denne vin var sød og tyk, og med en skøn smag af solmodne dadler. Den måtte jeg eje en af.
- Montilla ligger 70 km fra Malaga

+ tapas bestående af de lækreste lækre hvide asparges på dåse, sorte og grønne oliven, aioli, olivenolie, himalayasalt, sukkermandler, tre slags pølse og to slags oste; hertil håndbrækket flutes.

Tapas blev opfundet, fordi en tjener på en bodega i Spanien, lagde et stykke brød over en flaske vin, for at der ikke skulle komme fluer i den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar