lørdag den 26. juli 2014

Vigelsø

Jeg var på kanotur og naturtur!

Ruten var sidste del af Odense Å, ud på fjorden langs Stige Ø, over sejlrenden til Klintebjerg, for til sidst at slutte på Vigelsø med primitiv overnatning i telt. Vejen hjem var ad kanalen for at ende ved Odins Bro.

Det blev kun til fotos, mens jeg havde fast grund under fødderne på Vigelsø. Jeg havde rigeligt at gøre med at koncentrere mig om at holde balancen i kanoen og samtidig padle. Jeg skulle ikke eksperimentere med at finde kameraet frem - og det har ikke noget med min vandskræk at gøre!

Klintebjerg Havn





 Det stinker så ækelt af amoniak under et "skarvtræ"


Fynsværket



Lindø




Kvan

Fugletræk

lørdag den 19. juli 2014

Franz Kafka: Forvandlingen (1915)

(1883-1924) - Østrig-Ungarn


Det nærmer sig årsdagen for mit sidste indlæg om en læst bog her på bloggen. Aktiviteten med at læse bøger har desværre også ligget mere stille, end jeg ønsker, men jeg kan lige som ikke rigtigt komme igang med læsningen.
En dag på Mediemuseet var der ikke mange gæster, som jeg skulle tage mig af, hvis der var nogle overhovedet, og jeg havde ikke fået litteratur med hjemmefra. Jeg gik på opdagelse i museets bibliotek og faldt over Forvandlingen, som i denne udgave i 2009 af Forening for Boghaandværk blandt andre var blevet udvalgt som Årets Bogarbejde. Bogen virkede overkommelig.
DA GREGOR SAMSA en morgen vågnede op af nogle urolige drømme, opdagede han, at han der i sengen var blevet forvandlet til et kæmpemæssigt utøj ... 
Min kollega mente godt nok ikke, at bogen var overkommelig, når jeg nu ikke var i vanen med at læse. Hun syntes, at den var tung, underlig og tragisk. Jeg tog alligevel fat, og da jeg havde læst nogle sider, var jeg af en anden opfattelse: Romanen var morsom og grotesk. Undervejs fløj tankerne hen: Hvad var meningen? Hvordan skulle bogen forstås?

At Gregor var blevet forvandlet til et insekt var underligt nok i sig selv. Men var det nu var rigtigt, at han var blevet forvandlet? Mon ikke at det var hans egen selvopfattelse, eller familiens - måske især farens - tanker om ham, der fik ham til at tro, at han var et utøj? Joh, det holder jeg fast i, og så mener jeg, at jeg har forstået bogen, som den skal forstås.

En god kortroman, som indeholder mange sider af en sag. Læs den!

lørdag den 12. juli 2014

Ørbæk Marked

Mange mennesker.

Meget skrammel.

Mit uudviklede handlegen.

Prut om prisen.

Udflugtsmål.

Venner mødes.

Pølser og is

... og pariserhjul









fredag den 11. juli 2014

Love In - Festivalen på Skarø


Belært af sidste års oplevelse af ikke at kunne rumme indtryk på Northside Festivalen havde jeg valgt at tage til Skarø kun en enkelt dag. Sikke en dejlig dag! Solen skinnede, og temperaturen var høj. Jeg kom hjemmefra i rigtig fin tid til at nå færgen fra Svendborg til Skarø. Gåturen fra færgelejet til festivalen var på en lille kilometer, og der var ingen kø for at entrere pladsen. Der var tilpas med mennesker, en masse plads og ikke mindst rigeligt med bænke, som man kunne slå sig ned på. 

Den første musik, jeg blev mødt med var Son Of Caesar på HIP-scenen. Dejlig og behagelig velkomst:


Omkring kl. 13 gik Niels Skousen på Store Scene sammen med Rune Kjeldsen (guitar) og Jacob Funch (guitar). Rune og Jacob var særdeles godt samspillende, og med Skousens poesi blev det en lækker koncert i middagssolen på måske 1½ time.


Så kaldte skyggen og en kop kaffe på mig, og jeg bevægede mig hen i Øl-Teltet. Der spillede Første Forsøg, som er et band fra Svendborg med Rasmus Vincent i forgrund. Ganske sød musik.
Men da Blue Holger D - manden med rød bluse og hat - skulle overtage scenen dér og spille os "ind i en dunkel og dragende verden af blues på dansk", måtte jeg gå. Det blev for præcis for bluesråt for mig.


Jeg kunne da søge over under skyggefulde træer og få mig en "Fidel Castro" - en cool drink med rom.

Da sprøde toner begyndte at lyde fra HIP-teltet, måtte jeg opleve Mads Beldring, singer/songwriter, som var helt ok. Med sig havde han foruden en kvinde Esben Beldring (trommer) og Anders Thambo, som i øvrigt spiller med Eclectic Moniker.



Så blev det efterhånden tid til den sidste koncert, som jeg ville kunne nå, inden færgeafgangen kl. 19.20. Det var Hess Is More. Jeg havde faktisk glemt bandet, der spiller en skøn blanding af electronica og jazz, men jeg vil helt sikkert tage det op igen, for der er en helt særlig energi i Mikkel Hess' kompositioner. Det var dagens musikalske højdepunkt ... og punktum.


Festivalen på Skarø er absolut et besøg værd til næste år, hvis der er noget tiltalende på programmet.

fredag den 4. juli 2014

Kerteminderevy 2014


Hanne Hedelund, Kim H. Henriksen, Malene Melsen, Mogens Rex
Peter Bom (kapelmester); Ulla Thordal-Christensen (instruktør)

Det var året, hvor Mads Nørby kunne markere sit 10 års jubilæum som revydirektør.

Når jeg bliver inviteret til revy, tager jeg pænt imod og går ind med åbent sind. Jeg kan se, at skuespillerne er dygtige, høre at musikken er velkomponeret, og fornemme at der i det hele taget lagt et godt stykke arbejde i resultatet. Jeg har fuld respekt. 
Og selv om jeg har moret mig, så tårene har trillet, og græmmet mig, så tæerne kramper, så søger jeg ikke genren af mig selv. --- Kan det være traumer fra barndommen? Dengang jeg som spejder selv stod på de skrå brædder og lavede sketches, mens det "tvangsindlagte" publikum, der oftest var forældre og søskende, af ren høflighed klappede, når det enkelte  indslag var slut. 

Sådan var det dengang, og sådan er det sikkert stadigt. 
Lad det være ved det, så længe vi har det fint med det.